Mange Olsson Priset 2017
och Stipendier utdelade

På onsdagen 28/6 delades de årliga stipendierna ur Mange Olssons Minnesfond ut vid en ceremoni på Nya Djurgårdsvarvet i Stockholm. Årets pristagare - Klara Wester/Rebecca Netzler och Rasmus Rosengren - är tre unga positiva seglare som redan kommit en bit i sina internationella karriärer.
Samtidigt fick argentinaren Santiago Lange motta Mange Olsson Priset.

Läs mer...

Mange Olsson Priset 2017
till Santiago Lange

Den argentinska seglaren och olympiska guldmedaljören Santiago "Santi" Lange har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2017.
Den 55 år unga seglaren vann guldmedaljen i Nacra 17 i Rio-OS 2016. Han älskar sin sport och havet och han strävar alltid efter att utvecklas och bli bättre, oftast med ett leende på sina läppar – precis som Magnus.

Läs mer...


Stiftelsen Mange Olssons Minnesfond

 
 

Mange Olsson var en fantastisk människa och en av de största seglarna genom tiderna. Nästa alla som träffat Mange kommer ihåg honom. Han hade ett underbart skratt och syntes och hördes överallt.

Alla gillade Mange. Men han var inte bara ett stort skratt. Han var en mästare i att se alla – och att få alla att känna sig betydelsefulla. Det spelade ingen roll om han seglade över Atlanten eller med en grupp kunder under två timmar i Stockholms skärgård. Mange såg alltid till att prata med alla.

Han var en helt unik man som likt ingen annan alltid gav energi, humor och kärlek till alla runt omkring sig. Alla var viktiga för Mange. Fast allra viktigast var ändå hans livskamrat Vica och hans två söner Niklas och Joakim. Han pratade ofta med stor stolthet och kärlek om de tre som stod honom allra närmast.

Mange hade vänner överallt och det finns tusentals människor över hela världen som kommer att bära med sig hans arv med kärlek och stolthet för all framtid.

Mange dog mitt i livet, våren 2013. Han var verksam som coach och mentor for den kvinnliga besättningen i Team SCA i Volvo Ocean Race 2014-2015. Mange älskade havskappsegling och för att hedra hans minne skapades Mange Olssons Minnesfond med syfte att främja och uppmuntra svensk seglingsungdom och seglingsverksamhet.

 

 
 
 
 
 

Tom Levin: Jag skrev låten "King Neptune” till minne av Magnus "Mange" Olsson och jag hade den stora äran att framföra låten på hans minnesstund i juni förra året. Jag arbetade med Mange i olika seglings projekt till och från mellan 1996 och 2009. Han var en stor inspirationskälla med sin positiva energi och en sann förebild. Raden ”The world has need of folk like you” är från en dikt som Simon Le Bon skrev för att hedra Mange.

Videon är redigerad av Gustav Morin (besättningsman på Ericsson 3). Alla intäkter från låten doneras till Mange Olssons Minnesfond.

Lyssna på Tom Levins hyllning till Mange nedan eller på Spotify eller Youtube.