Mange Olsson-priset 2022 till Pelle P

Mange Olsson-priset 2022 till Pelle P

Svenske seglingsikonen och legendaren Pelle Petterson har tilldelats Magnus ”Mange” Olsson Priset 2022. Priset delas ut varje år till en seglare som gjort ett outplånligt avtryck i segelvärlden.

Pelle P är förste svensk som tilldelas det internationella Mange Olsson-priset. Tidigare vinnare av priset är seglarlegendarer som Torben Grael, Sir Ben Ainslie, Stan Honey, Santiago Lange, Grant Dalton, Carolijn Brouwer, Peter Burling och Martine Grael.

Martin och Linnea seglar EM och VM i havskappsegling

Martin och Linnea seglar EM och VM i havskappsegling

Havskappsegling med bara två seglare ombord, en kvinna en man, kallas Double Mixed Offshore och lanserades som en ny OS-klass till Olympiska spelen i Paris 2024. Några turer och kommittéer senare beslöts dock att inte lansera den nya klassen till detta OS. Men kappseglingsformen ökar snabbt oavsett det och intresset för mixade besättningar likaså. Att EM och VM arrangeras redan i år bevisar definitivt det stora intresset. Det kommer att seglas i Italien under regattaserien ”Nastro Rosa 2021”, också kallat seglingens ”Giro di Italia”. Sverige kommer att representeras av Linnea Floser och Martin Strömberg, som seglar med uppbackning av Mange Olssons Minnesfond.