Mange invald i seglingens Hall of Fame

Den celebra skaran i seglingens Hall of Fame utökades i oktober 2013 med Magnus Olsson. ”Mange” Olsson avled i april 2013 och får alltså utnämningen postumt.

När Hall of Fame instiftades 2011 var det premiären för Sveriges största utmärkelse inom kappsegling. Pelle Petterson var den förste som utnämndes och Marit Söderström Nord den andra.

Magnus ”Mange” Olsson blev alltså den tredje som utnämns. Det skedde med pompa och ståt under regattamiddagen på Mästarnas Mästare den 12 oktober, 2013, i Båstad och överlämnades av Svenska Seglarförbundets ordförande, Lena Engström. Mottagare av utmärkeslen var Manges nära vän Göran ”Juppa” Olsson.

SSF delar årligen ut ett antal utmärkelser för de främsta insatserna som genomförts under året inom svensk segling. Hall of Fame är den mest prestigefyllda utnämningen. Till Hall of Fame utnämns de som gjort ”Extraordinära insatser för svensk kappsegling”. Utnämningarna görs vartefter det finns kandidater som lever upp till kriterierna.